Competency Based Interview (CBI): Ιδανικό Εργαλείο για Υποψήφιους και Στελέχη HR

Thomas Gkilias
Είτε είσαι υποψήφιος για μια θέση εργασίας, είτε εργάζεσαι ήδη (ή επιθυμείς να εργαστείς) ως στέλεχος σε τμήματα ανθρωπίνου δυναμικού, απαραίτητη είναι η εκμάθηση σύγχρονων μεθόδων και πρακτικών που θα σε βοηθήσουν σημαντικά στη διασφάλιση της επιτυχίας σου.

Competency-Based Interview (CBI)

Το εργαλείο της συνέντευξης αξιολόγησης ικανοτήτων (ή αλλιώς competency based interview - CBI), εφαρμόζεται συστηματικά στις περισσότερες μεγάλες επιχειρήσεις του εξωτερικού, καθώς και σε έναν αρκετά μεγάλο αριθμό ελληνικών επιχειρήσεων. Εάν είσαι υποψήφιος για μία θέση εργασίας, σου μαθαίνει να επικοινωνείς αποτελεσματικά τις διάφορες δεξιότητες που έχεις αποκτήσει μέσα από την ακαδημαϊκή και επαγγελματική σου σταδιοδρομία, καθώς και μία στρατηγική, ώστε να απαντάς ικανοποιητικά στις ερωτήσεις-παγίδες που μπορεί να σου στοιχίσουν μία θετική απάντηση.

Στελέχη HR

Eάν είσαι στέλεχος ανθρωπίνου δυναμικού ή επιθυμείς να αναλάβεις τον ρόλο αυτό, θα πρέπει να είσαι σε θέση να εφαρμόζεις την συγκεκριμένη τεχνική, ώστε να αξιολογείς αντικειμενικά τις δεξιότητες των υποψηφίων με γνώμονα την αποδοτική σύνδεση τους με τις απαιτήσεις της εκάστοτε θέσης εργασίας.

Οι Ερωτήσεις

Μέσα από τη συγκεκριμένη τεχνική συνέντευξης, επιστρατεύονται στοχευμένες ερωτήσεις από τους HR προκειμένου να διαπιστώσουν αν πράγματι ο υποψήφιος διαθέτει τις δεξιότητες που είναι απαραίτητες για τη θέση εργασίας, αλλά και για την αντιμετώπιση καθημερινών προκλήσεων. Οι ερωτήσεις που τίθενται διερευνούν τη συμπεριφορά μέσα από ρεαλιστικά παραδείγματα και προκειμένου να απαντηθούν αποτελεσματικά, είναι αναγκαία η υιοθέτηση μιας «έξυπνης» στρατηγικής, η οποία απορρέει από τη φιλοσοφία του CBI.

Επόμενα Workshops

Εάν ενδιαφέρεσαι να εξελίξεις τις γνώσεις σου στην αποτελεσματική επιλογή προσωπικού και να έρθεις πιο κοντά στην λήψη θετικής απάντησης σε θέση εργασίας ως υποψήφιος/α, σε προσκαλούμε στα workshop που θα πραγματοποιηθούν από την εταιρεία συμβούλων επιχειρήσεων MindmeUp και το iED Academy.

Ακολουθώντας τον σύνδεσμο για τους υποψηφίους, ή τα στελέχη HR θα βρείτε 2 διαφορετικές ημερομηνίες για το κάθε workshop*. Με χαρά περιμένουμε να σας δούμε online, σε όποια από τις 2 ημέρες σας εξυπηρετεί. Η ομάδα του iED Academy σε συνεργασία με την MindmeUp.

 *Στους συμμετέχοντες θα δοθεί πιστοποιητικό.